top of page

Elsker du mig?

Opdateret: 21. feb. 2021


Discipelskab kræver først og fremmest kærlighed.

Læs også: Et personligt kald – om hvordan Jesus kaldte mennesker til at følge ham.


Der var meget som Jesus kunne have spurgt Peter om, på deres sidste møde her på jorden. Peter, som stod på nippet til at skulle overtage lederskabet af den største bevægelse verden har set. Var han helt klar til denne opgave? Var han mon tryg ved strategier, mål og handleplaner? Og hvad med budgetterne?


Men Jesus var primært interesseret i èn ting: Kærlighed. Elsker du mig Peter, spurgte han tre gange.


Det var nok for ham. Resten kom som en følge af dette første spørgsmål. Verdensevangelisering, træning af ledere og organisering af kirker – alt afhang af dette spørgsmål. Elsker du mig? Og det gør det stadig.


Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord… Den, der ikke elsker mig, holder ikke fast ved mine ord