top of page

Et personligt kald

Opdateret: 21. feb. 2021


I er en udvalgt slægt, et kongeligt præsteskab, et helligt folk, et ejendomsfolk, for at I skal forkynde hans guddomsmagt, han, som kaldte jer ud af mørket til sit underfulde lys” (1. Peter 2:9).


Jeg ved ikke hvordan i har det, men jeg lever mest fuldt ud, når jeg føler, at det jeg gør med mit liv, er et personligt kald. Når mit liv ikke kun handler om at løse praktiske opgave, leve op til forventninger og betale regninger. Det samme gælder for mit liv i troen.


At følge Jesus er ikke blot en tro, men først og fremmest et personligt kald, til at tro på ham, følge ham og gøre disciple som ham (Matt 28:18). Som Peter skriver, så er vi som tror, udvalgte præster for Gud, kaldet ud af mørket, ind i hans underfulde lys for at forkynde hans guddomsmagt.


Jesus gjorde mange fantastiske ting i hans korte tid på jorden. Han underviste, med en guddommelig autoritet, han helbredte syge, udførte mirakler og han opfyldte profetier som ingen andre før eller siden har gjort.

”Kom og følg mig, så vil jeg gøre jer til menneskefiskere” (Markusevangeliet 1:17).


Men først og fremmest kaldte han mennesker til at følge ham. Han kaldte mennesker til at være sammen med ham, til at lære ham at kende (og dermed Gud (Johannes 14:9), til at følge ham og stå i lære hos ham og til at gøre disciple som ham (Markus 1:16, Matthæus 28:19). Han kaldte mennesker til, ikke blot at tro på ham som messias og frelser, men også at følge ham som herre og konge, og til at blive som ham - formet i han billede. Som han sagde om sine disciple: ”enhver der er udlært skal være som sin mester” (Lukas 6:40).


Discipelskab er fra først til sidst en overnaturlig proces. Hvad der er umuligt for mennesker, er kun muligt for Gud (Markus 10:27). Intet mennesker kan forvandles i Jesus billede, uden ved Helligåndens overnaturlige kraft (2. Korinth 3:18). Discipelskab er Guds værk, noget han gør i os.


”Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud, og som efter hans beslutning er kaldet. For dem, han forud har kendt, har han også forud bestemt til at formes efter sin søns billede” (Romerbrevet 8:28-29).


Men hvad skal der til for al leve dette kald? Stay tuned for næste indlæg: ”En personlig kærlighed”

”Jesus svarede ham: Den, der elsker mig, vil holde fast ved mit ord… Den, der ikke elsker mig, holder ikke fast ved mine ord” (Johannes Evangeliet 14:23).167 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page