top of page

Jesus fra Nazaret - den nye Avenger. Kommer snart...

Opdateret: 10. dec. 2020


Vi lever i en spændende verden med rigtig mange udfordringer og mange venter på hvem, hvad og hvordan vi starter på at løse verdensomspændende problemer som klima forandringer, social ulighed, migration, sult, fattigdom, krig osv.


Men svarene ligger ikke lige for, idet vores globale ledere bliver stadig mere utroværdige (med få undtagelser), i takt med at de globale udfordringer vokser. Måske er denne trend sammenfaldende med den stigende efterspørgsel på superhelte i diverse afskygninger. Ideen om at en helt rejser sig og redder en truet verden foran en skare af hjælpeløse tilskuere, forbliver et stort tema på film.


Men hvad så med Jesu fra Nazereth? Hvor passer han ind i denne stime af superhelte som skal redde jorden i en så frygtsom tid som nu? Rigtig godt vil jeg sige.


I en tid hvor klimaforandringer udgør en af de største trusler mod jorden, ville det være en kæmpe fordel at have en superhelt med kræfter til at kontrollere storme og havene. Med den evige trussel fra pandemier, vil det være en klar fordel at have en habil og efterprøvet healer med på holdet. Desuden vil jeg mene at en genopstandelses ekspert som Jesus vil være et rigtig godt es at have i baghånden på ethvert Avenger togt.. Og hvad med evnen til at kunne hidkalde tusindvis af udødelige og uovervindelige engle til sin hjælp?


Alligevel var det ikke med hans superkræfter at tømrersønnen fra Nazeret frelste og for altid forandrede verden. Men det var med sit kærlighedsbudskab, som efter 2000 år stadig klinger klart, tydeligt og relevant for menneskeheden. Hans metode var helt anderledes. Han investerede sit korte liv og virke i en flok simple fiskere, farmere, forfulgte og fattige fra hans hjemby, som efter ca. 3 år med frelseren, var så overbeviste om hans budskab at de var villige til at gå i døden for det – (hvilket de fleste også gjorde). I stedet for at udøve sine superkræfter overfor en hjælpeløs og passiv skare, spredte han sin budskab, hjerte til hjerte, dør til dør, landsby til landsby indtil store dele er verden var helt igennem gennemsyret af hans liv og lære.


mf

47 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page