top of page

Gudsbilledet som formål med discipelskab (Imago Dei 1)

Opdateret: 7. jan. 2021

Hvad er formålet med at følge Jesus? med discipelskab? - Intet mindre end genoprettelsen af Guds billede i mennesker.Discipelskab er blevet et trendy ord i kirkelige kredse – også i Danmark. Men ligesom med så mange andre ord og trends kan de fortolkes meget vidt og bredt. For nogen handler discipelskab om Bibelundervisning i et klasselokale, for andre er det livsgrupper hvor man deler sejre og nederlag i livet og beder sammen.


Disse ting er alle gode ting, men vi glemmer nogen gange at spørge os selv hvad formålet egentligt er med det hele? Altså med discipelskab? Det kommer som sagt an på hvem man spørger. Spørger man Jesus, ville han nok sige at hans formål var at træne en gruppe helt almindelige mænd til at gå ud og gøre andre mennesker til hans disciple. Og I løbet af bare én generation nåede evangeliet ud til at alle kroge af verden og genoprettede Gudsbilledet i tusindvis af mennesker.


Dietrich Bonhoeffer skriver i hans klassiker The cost of discipleship, at evangeliets vigtigste formål, er at mennesker bringer ære til Gud ved at blive omformet til det billede af Gud, som vi oprindeligt var skabt til at være:


”Guds billede skal genoprettes i os igen. Denne opgave omfatter hele vores eksistens. Målet er ikke at forny menneskelige tanker om Gud, så de er korrekte, eller at vi underkaster vores individuelle gerninger for Guds ord igen, men at vi med hele vores eksistens og som levende skabninger, er billedet af Gud. Krop, sjæl og ånd, dvs. formen af ​​at være menneske i sin helhed, er at bære Guds billede på jorden. Gud er godt tilfreds med intet mindre end Guds eget perfekte billede. ” - Dietrich Bonhoeffer


The cost of discipleship er efter undertegnedes mening, en af de bedste og mest seriøse bøger som nogensinde er skrevet omkring discipelskab og det at følge Jesus. Bogen er desuden oversat til dansk, med titlen Efterfølgelse og kan købes på Lohse forlag her:

45 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page